Tuesday, June 24

Добре дошли в една Изостанала България...

Знаех, че българите ,малко или много, сме с изостанало мислене и сме тесногръди, но това което видях преди малко до такава степен ме потресе, затова реших да го споделя. В България се организира, за първи път, гей парад. И нетолерантоността на българина отново се обади.В отговор на тази страхотна идея, Българския Народен Съюз (БНС) организира седмица за нетолерантност срещу хомосексуализма под мотото "Бъди нетолерантен, бъди нормален!". Това е абсолютно не приемливо, аз лично не съм хомосексуалистка, но приемам хората които са избрали този начин на живот и смятам, че те имат правото да отпразнуват начина си на живот! Но това не е което най-силно ме потресе... БНС начело с Боян Расате заявява пред медиите: На 22 юни от БНС начело с Боян Расате поискаха законодателни промени: забрана на всички гей организации у нас, забрана на пропагандата на хомосексуализма и толерирането му от държавата, включително и от медиите (като това условие се включи в Етичния кодекс на журналистите), по-улеснена съдебна процедура срещу хомосексуалисти и педофили. Повечето хомосексуалисти са престъпници, наркомани, алкохолици, носители на тежки заразни болести и извратени, особено мъжете, пише още в нея. Как може почти навсякъде по света да се приема това, а ние да разсърждаваме по темата все едно сме 18 век! Всеки човек има правото да бъде различен, да отстоява правата си и да не се страхува от държавата само заради избора си на партньор. На къде сме тръгнали? Води се, че се развиваме и че сме европейци, но всички продължаваме да мислим все едно еволюцията никога не ни е достигнала! Ако хомосексуалистите направят нещо срещу БНС с удоволствие ще участвам и се надявам широкоскроените хора също да дадат подкрепата си. Истината е, че всички тези хора с по-различен избор са нечии деца и повечето от родителите им не разбират децата си. Това е и причината поради която Боян Расате така усилено се бори срещу гей парада, но родителите нетрявба толкова строго да съдят децата си. Независимо от избора им или от начина им на живот те са ваши деца и вие трябва да ги подкрепяте и обичате! Дайте шанс на различното! Както се казваше в един филм: "We're just different. People are always afraid of what's different!" Хора, не се страхувайте от различното, това че е различно не означава че е лошо. Просто е различно! Много се надявам, че парада ще се състои, защото иначе си затвърдяваме името на изоставаща държава и то по още един параграф.

7 comments:

Anonymous said...

mm da taka e...

bqgai ot balgariq dokato e vreme...

ИвαN said...

Нали знаеш, че това, което е общо прието, почти винаги, е най-лесното и , следователно, най-грешното решение или позиция...

ImmortalLili said...

diskriminaciqta e nai silnata forma na omraza! i az tova ne go priemam - za men ne e normalno!

ИвαN said...

Според мен и хомосексуализма не е нормално нещо, но решението не е хората да се отблъскват, а да се приемат с проблемите им и да им се помогне; в крайна сметка сме християнска страна и би трябвало да видим, че Христос не отхвърли грешниците, а дойде заради тях, за да може, когато те Го приемат, Той да им помогне с любовта Си да изляза от греха.

ImmortalLili said...

Това че са различни не означава, че са грешници! Господ е проповядвал любов към всички хора а не само към тези които ходят на църква! Тъжното е, че повечето хора се страхуват от тях и ги презират не защото има за какво а просто защото не се вписват в рамките на едно тъпо и изостанало общество!!!

ИвαN said...

Кой е грешник и кой не не сеопределя от това ходиш ли на църква или не, а върху Библията (пак напомням, че сме християнска държава [?]). В крайна сметка всички сме грешни, обаче някой просто не искат да си излязат от греха, защото е по-лесно и приятно.
Хората с проблеми не са за презиране, и е наистиан тъжно, че хората ги намразват, вместо да се опитат да им помогнат (говря в още по-генерален аспект).
Но за греха си има последици и видя как няколко дни след това станаха филмите с взривовете.

ImmortalLili said...

И взривовете бяха наказание така ли? А защо пострадаха невинни хора, защо техните прозорци и врати бяха избити? Говориш за хомосексуалистите сякаш са болни от някакъв вирус и останалите ги пренебрегваме вместо да ги излекуваме! Това ни е проблема всеки които не се вписва по някакъв начин се третира като тежко болен! А те не са! Те са си нормални хора и едиственото нещо което ги различава от останалите е, че те са намерили своето щастие в очите на хора от същия пол. Аз за себе си знам, че съм грешница (всички сме), но не смятам че трябва да ходя на църква всяка седмица и да паля свещ, за да вярвам в Господ. Възхищавам ти се за вярванията, но не смятам че си прав в случая. (И пак си те обичам! :D ;))